Leke Tedavisi

Günlük hayat içerisinde birçok unsur, cilt üzerinde olumsuz etkiler oluşmasına neden olabilmektedir. Bu olumsuz etkilerden biri de cilt lekeleridir. Kullanılan yanlış ürünler, güneşe aşırı maruz kalma, sivilce ve yaralanmalardan dolayı oluşan lekelenmeler, gebelik nedeniyle meydana gelen lekeler ve daha birçoğunu sıralamamız mümkündür. Bu tür problemleri ortadan kaldırmak için birçok leke tedavisi yöntemi uygulanmaktadır. Dış etkenler nedeniyle oluşmakta olan cilt lekelerini gidermek için uygulanabilecek lazer ve kimyasal peeling birçok yöntem bulunmaktadır.

Leke Tedavisi Cilt Lekelerini Giderme

Leke tedavisi

Leke tedavisi, cilt üzerinde çeşitli nedenlerden dolayı oluşmuş olan lekelenmelerin giderilmesini sağlayan bir bakım işlemidir. Leke tedavisinde lazer, kimyasal peeling, leke maskesi, mezoterapi, renk açıcı kremler ve daha birçok yöntem kullanılmaktadır.

Leke tedavisi nasıl yapılır?

Kimyasal Peeling

Glikolik asit yani meyve asitlerinden yardım alınan bu yöntemde cildin soyulması sağlanmakta böylece lekeler giderilmektedir.

Leke Maskesi

Özel bir karışım olarak hazırlanan leke maskesi ciltte 8 ile 10 saat arasında bekletilir. Süre dolunca maske durulanır ve 4-5 aylık bir krem verilir.

Mezoterapi

Leke giderici birçok bileşen mikro iğneler ile cilt altına enjekte edilmektedir.

Lazer Tedavisi

IPL cihazları, Q anahtarlı lazerler ve cildin üstündeki tabakayı soyan fraksiyonel lazerler ile cilde lazer tedavisi uygulanmaktadır.

Renk Açıcı Krem

Cildin renginin açılmasına, dolayısıyla lekenin de görünürlüğünün azalmasına neden olan krem uygulamalarıdır.

Leke Tedavisi Ne İşe Yarar?

Leke tedavisi ile akne lekeleri giderilir.

Leke tedavisi, hem iç hem de dış faktörlerden dolayı cilt üzerinde oluşmuş olan lekelerin giderilmesini sağlamaktadır. Bazı lekelerde tamamen yok olma gibi durumlar söz konusu olabildiği gibi, ileri vakalarda lekenin rengini açma ve lekeyi daha az görünür hale getirme sağlanabilmektedir. Kişileri oldukça rahatsız eden lekelerden kurtarmak ve bu lekelenmelerin yeniden oluşmasını engellemek için kullanılan leke tedavileri, cildin daha parlak, daha canlı, daha pürüzsüz ve daha yumuşak olmasını sağlamaktadır.

Leke Tedavisi Kimlerde İşe Yarar?

Leke tedavisi, güneş ve benzeri dış faktörlerden kaynaklanan cilt lekeleri olanlarda, hamilelik, sigara kullanımı, yaş alma ve benzeri nedenler ile cilt lekelenmesi yaşayan kişilerde işe yaramaktadır. Aşırı yaşlanma ve benzeri nedenler ile cildinde yaralanmalar ve çürümeler oluşan kişilerde ise leke tedavisi uygulanmamaktadır. Bunun yanı sıra cildinde açık yaralar bulunan, alerjik bir cilde sahip olan ve cilt tabakası oldukça ince olan kişilerde de leke tedavisi uygulanması uygun görülmemektedir.

Riskleri Var Mıdır?

Son yıllarda teknolojinin gelmiş olduğu nokta sebebi ile leke tedavilerinde risklerin oluşması olasılığı oldukça düşüş göstermiştir. İster lazer, isterseniz de kimyasal pelin ve diğer yöntemleri kullanın, bu tedaviler uzman kişiler tarafından uygulandığı takdirde hiçbir risk taşımamaktadır. Kimyasal peeling gibi cilt derisini soyan uygulamalarda ise ciltte geçici kızarıklıklar olması normaldir.

İşlem Acı Verir Mi?

Cilt lekeleri giderme yöntemlerinin hemen hemen hepsinde işlem esnasında acı duymak gibi bir durum ortaya çıkmamaktadır. Bazı işlemlerde gerekli görüldüğü takdirde uygulama yapılacak alana anestezik krem ya da solüsyonlar uygulanabilmektedir.

Kaç Seans Sürmektedir?

Leke tedavisinde kimyasal peeling uygulaması 4-6 seans, lazer tedavilerinde lekenin boyutu ve koyuluğuna göre 3-4 seans yeterli olmaktadır. Diğer cilt soyma uygulamalarında ise 2-3 seanslık uygulamalar yapılabilmektedir.

Etkisi Ne Zaman Görülür?

Leke tedavilerinde genellikle 2. seans sonrasında daha net sonuçlar görülmektedir. Lazer ve kimyasal peeling uygulamalarında ise ilk seansta etkiler hemen görülmektedir.

@hlchealthcaregroup
Takip Et
Özel Ankara HLC Plastik, Rekonstrüktif ve Cerrahi Merkezi
  • 393 gönderi
  • 15,6 B takipçi
  • 19 takip