Çene Botoksu

Çene botoksu farklı amaçlar için tercih edilmektedir. Hem güzellik konusunda hem de sağlık için uygun olan bir uygulamadır. Çene botoksu çene etrafında görülen kırışıklıkları gidermede tercih edilen bir tedavi yöntemidir.

Çene etrafında zamanla meydana gelen kırışıklıklar ve çizgiler kişileri estetik açıdan rahatsız etmektedir. Ağzın her iki tarafındaki burundan çeneye uzanan gülme ve ağız çevresi mimiklerinin zamanla derin kırışıklık ve izlere sebep olduğu biliniyor. Bu deformasyonların giderilmesi ve daha diri bir görünüm elde edilmesi için uygulanmaktadır.

Çene Botoksu Diş Sıkma ve Gıcırdatma Tedavisi

Çene botoksu ile çene ucu şekillendirilebilir.

Çene botoksu diş gıcırdatma tedavisi için de kullanılmaktadır. Diş gıcırdatma tedavisinde de önemli bir faydası olduğu bilinmektedir. Bu sorunu yaşayan hastalar ciddi sıkıntı çekmektedir. Bazı kişilerin çene ekleminde gece diş sıkmaları sonucu hasar meydana gelebilmektedir. Bu durum alışkanlık haline gelince gündüzleri de görülebilir. Bu sıkmalar eklemleri rahatsız eder ve aşındırır. Zamanla eklemler aşınınca yemek yeme esnasında ya da ağız hareketlerinde çeneden sesler gelmeye başlar. Bu sorunu yaşamanın başka bir nedeni de çiğneme kaslarının fazla gelişmiş olmasıdır. Böylece her harekette gereğinden fazla baskı oluşur. Bu durumun sonucunda ise kişi çene eklemi sorunu yaşamaktadır. İşte bu gibi durumlarda çene botoksu yapılabilir.

Çene Botoksu Nasıl Yapılır? Kim Tarafından Yapılıyor?

Çene botoksu için öncelikle bir uzmana muayene olmalısınız. Bunun için alanında yetkin birini seçmelisiniz. Çünkü botoks işlemi doz konusunda tecrübeli olmayı gerektirir. Yeterince tecrübeli olmayan biri tarafından yapıldığından ağız çevresindeki asimetri bozulursa siz de üzülebilirsiniz. Kötü bir sürprizle karşılaşmamak adına doğru yerde botoks yaptırmalısınız. Doz olarak çenede 10 ile 25 arası ünite tercih edilmektedir. Yaptırdıktan sonra birkaç gün içinde etkisini görmeye başlarsınız. En fazla 1 haftada fark edebilirsiniz. Ama etkinliği 4 ile 6 ay arasında devam etmektedir. Dileyen kişiler bu süreden sonra tekrar botoks işlemi yaptırabilir.

Çene botoksu ile diş sıkma gıcırdatma tedavisi yapılmaktadır.

Yukarıdakilerin dışında tekrar gerektirmeyen durumlar da olabilir. Çeneye eklem sorunu için yapılan botoks da belki tekrar gerektirmeyebilir. Çünkü diş gıcırdatma sonucu görülen çene eklemi aşınması sorununa karşı yapılan botoksun süresi dolduğunda kişi bu alışkanlığını unutmuş olabilir. Bu eklem rahatsızlığı bir alışkanlığın neticesinde meydana gelir. Bu nedenle uygulama sonrası da 6 ayda içersin de diş gıcırdatma alışkanlığı unutulursa çeneye ve eklemlere verilen hasar da ortadan kalkabilir. Böylece işlemin tekrarlanmasına gerek kalmayabilir.

Çene Botoksu Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Botoks tedavisi genelde yalnızca güzellik için kullanılan bir yöntem gibi algılanmaktadır. Estetik amaçlı yapıldığı hemen herkes tarafından biliniyor. Fakat bu işlem ile çene kırışıklıkları tedavi edildiği gibi diş gıcırdatma sonucu meydana gelen doğal eklem sorunları da tedavi edilmektedir.

Ankara’da çeneye uygulanan botoks işleminin fiyatları için sorularınızı iletebilirsiniz.

@hlchealthcaregroup
Takip Et
Özel Ankara HLC Plastik, Rekonstrüktif ve Cerrahi Merkezi
  • 393 gönderi
  • 15,6 B takipçi
  • 19 takip