Kimyasal Peeling

Genel olarak vücutta oluşan yanıklar, lekeler, kırışıklıklar ya da çil gibi oluşumlar için kimyasal peeling tercih edilir. Bu işlemde  kimyasal içerikli solüsyonlar kullanılır. Böylece ciltte oluşan yukarıdaki sorunların çözümü için etkili bir yöntem seçilmiş olur.

Bu işlem sayesinde cildinizi canlandırmış ve dinamik bir görünüme kavuşturmuş olacaksınız. Bunun için soyulma ve asit uygulaması olmak üzere iki tür işlemden bahsedilebilir. Çeşitli kimyasallar ve asit içerikleri ile derinize işlem yapılır.

Kimyasal peeling

Bilinen anlamıyla peelingin ne demek olduğunu hepimiz biliriz. Kadınlar haftada bir iki kez cildine peeling yapar. Ama kimyasal peeling denince aklımıza daha kapsamlı işlemler zinciri geliyor. Kimyasal cilt soyma peeling işleminde cilt yapısına ve sorunlarına göre tedavi uygulanmaktadır. Kişiye özel uygulanan işlem ile başarılı sonuçlar elde edilir.

Kimyasal Peeling Nasıl Yapılır?

Kimyasal peeling için öncelikle uzman doktorun muayenesi gerekir. Kişinin sorunlarının ne olduğu ve ne derecede olduğu belirlenir. Teşhisten sonra uygun asit solüsyonu cilde uygulanır. Derinin yağları arındırılır. Tedaviye başlanır.  Vücuda uygulanan işlemin deride hafif yanma hissi uyandırması son derece normaldir. Ama yoğun bir ağrı hissedilmez. İşlemden sonraki günlerde deri üzerinde güneş yanığı görünümü oluşabilir. Yaklaşık 10 günde cilt soyulur. Genelde birkaç seans devam etmek gerekir. Her seans sonrası normal hayata geri dönülür.

Kimyasal Peeling Ne Zaman Gerekli?

Kimyasal peeling ciltte meydana gelen akne ve sivilce izlerinin giderilmesini sağlar.

Kimyasal cilt temizliği son yıllarda sıkça tercih edilen bir yöntem olarak çeşitli sorunlarda etkili olmaktadır. Cildin temizlenmesinde ve lekelerin giderilmesinde etkili bir uygulama haline gelmiştir.

  • Ciltte yanık ve kırışıklıklar varsa tercih edilebilir.
  • Çilli cilt yapılarında tercih edilir.
  • Yaşlanmadan kaynaklı cilt lekelerinde uygulanabilir.
  • Güneşten kaynaklı cilt lekeleri için uygulanabilir.
  • Ciltteki koyu renkli lekeler için uygun bir yöntemdir.
  • Gebelik ve akne izlerinin tedavisinde etkili olur.

Bu sorunların görüldüğü ciltlerde kimyasal peeling işlemi uygulanabilir. Bu işlem sırasında deri soyulur. Ve sorunlu derinin altından daha sağlıklı bir deri ortaya çıkar.

Kimyasal peeling işleminde siyah nokta, lekeler, kırışıklık giderilir.

Neleri Etkilemez: Kimyasal peelingin faydaları oldukça fazladır. Ama bazı cilt sorunlarına etki edemez. Örnek vermek gerekirse; ciltteki derin çukurları gideremez. Ama hafif çukurlarda etkilidir. Yine cilt sarkmalarında kullanılan bir yöntem değildir. Cilt gerdirme işlemi için kullanılamaz. Kaş kaldırma ve göz altı sorunlarında da etkili değildir.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kimyasal peeling sonrası deride soyulmalar oluşacağı için kişinin bu kabukları soymaması gerekir.

  • Sadece doktorun önerdiği nemlendiriciler sürülür ve bunun dışında beklenir.Bu durumda güneşe çıkılması da önerilmez.
  • Bu işlemi doktorun uygun gördüğü herkes yaptırabilir.

Kimler Yaptıramaz: Deri üzerinde yaraları olanlar bu işlemi yaptıramaz. Yoğun ve derin güneş yanıkları olanlar yaptıramaz. Derisi üzerinde enfeksiyon olanlar, açık uçukları olanlar ve aynı bölgede soyma işlemi yaptıranlar bu uygulamayı yaptıramaz. Son olarak Roaccutane tedavisi de bu işlem için engel teşkil etmektedir. Güneş lekelerinden şikayeti olanlar için ve cilt lekelerine etkili bir çözüm olduğu için kimyasal peeling denenebilir.

Bunların dışında lazer ile uygulanan Karbon peeling işlemi mevcuttur. Uygulamalar mutlaka uygun şartlar ve uzmanlar tarafından yapılması gereken işlemdir.

@hlchealthcaregroup
Takip Et
Özel Ankara HLC Plastik, Rekonstrüktif ve Cerrahi Merkezi
  • 393 gönderi
  • 15,6 B takipçi
  • 19 takip